onsdag 7 november 2012

Nu kan du handla genom systembolag hemifrån

Sverige har genom alla tider haft ett schizofrent förhållande till alkoholen. Å ena sidan är många av oss storkonsumenter, å andra sidan känner de flesta av oss väl till vilka förödande konsekvenser överdrivet nyttjande kan få både för individen och för samhället i stort.

Att handla alkohol via nätet är ingalunda något nytt. Dock har det i Sverige aldrig tidigare i modern tid varit möjligt att göra hembeställningar och få varorna levererade till dörren. Nyligen startade Systembolaget på prov, möjlighet att beställa hem drycker innehållandes alkohol direkt till hemmet, där beställning upprättas på hemsidan.Systembolaget kommer prova detta system och sedan utvärdera resultatet, om utfallet är gott, kan detta komma att bli en permanent lösning.

Allt mer handel på nätet

Det är knappast förvånande att Systembolaget väljer att erbjuda möjlighet till hembeställning i en tid då internethandeln ständigt ökar. Siffror visar att både andelen äldre och yngre online köpare ökar. Vanligast är handel av kläder, media och elektronik enligt statistik från shoppare.se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar