söndag 25 mars 2012

Stort intresse för Ripås "du är Googlad"

Den senaste veckans behållning vad gäller dokumentär-television var bortom allt tvivel Johan Ripås - du är googlad som visades den 22 Mars 2012 i Sveriges television kanal två. Det dokumentära inslaget satte vår digitala integritet under luppen. Vi får via kameralinsen följa tre personer, var av en är Johan Ripås själv, som har icke önskvärda träffar i sina sökresultat vid googling.

Du är googlad väcker flera intressant och spännande frågor och funderingar, men framförallt är dokumentären en skrämmande skildring av hur individers liv kan ödeläggas genom identitetsstöld och nedsvärtande publicitet. 

Lyckligtvis finns det möjlighet att helt eller delvis reparera sitt anseende trots allt. Det visar inte minst Ripås eget arbete, "johan ripås digitala kamp", med att rentvå sitt sökresultat från diverse påhopp. Med hjälp av sökmotoroptimering är det möjligt att städa bland sökresultaten och ersätta dessa resultat med egna poster, artiklar och inlägg.  

tisdag 6 mars 2012

Riktigt bra bloggar är svåra att hitta numera

Hej, kul att du hittat hit. Här kommer du få tips på bra bloggar och webbplatser på internet. Något jag har noterat under de senaste åren är att bloggklimatet hårdnat och att kvaliten på de som skrivs sänkts avsevärt. Detta vill vi på saplink motverka genom att ge förslag och tips om bra bloggar och webbplatser på nätet som är väl värda besök. Dessutom kommer den här bloggen handla om en massa andra spännande saker.

Vi hoppas självfallet att du kommer trivas med oss och att vi kan göra resan så behaglig och trevlig som möjligt. Tack för visat intresse och välkommen tillbaka inom en snar framtid.

Team saplink